Idealna przekąska, która powstała w naszej kuchni bardzo spontanicznie. Uwielbiam wszystko co się tu może znajdować, czyli czosnek, ser i zioła no i podstawa oczywiście placki tortilli. Nazwę tego otóż "dania" wymyślił mój mąż ;) stwierdziłam że nawet pasuje więc zostawiamy i przedstawiam Wam poniżej przepis na Czorisso 😉
Składniki:
- 4 placki tortilli
- 170 g masła
- 6 ząbek czosnku
-1 łyżeczka soli
- 4 łyżeczki bazylii
- 70 g startego żółtego sera
Placki tortilli kroimy wedle uznania na większe lub mniejsze trójkąty. Masło rozpuszczamy i dodajemy resztę składników. Czosnek przecisnąć przez praske. Blachę od piecyka wykładamy papierem do pieczenia. Trójkąty z tortilli maczamy w mieszance z masłem i wykładamy na papier ( na koniec jeśli ser zostanie w garnku można ręką posypać na trójkąty, żeby nic się nie zmarnowało :))
Pieczemy ok 12-15 min w 160°C.
Komentarze
Prześlij komentarz