Rogaliki a;la francuskie są szybkie i smaczne. Idelane rozwiązanie jeśli spodziewasz się gości. Potrzebne są składniki, które każda gospodyni na pewno posiada w domu. Rogaliki są delikatne i kruche. Można je nadziać marmoladą, nutellą czy wiśniami i posypać cukrem pudrem.
Rogaliki a'la francuskie
Składniki:
- 3 szkl mąki
- 1 szkl kwaśnej śmietany np 18%
- 250 g masła
Produkty powinny być w temp. pokojowej. Wszystko razem zagnieść żeby się składniki połączyły i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. Później rozwałkowujemy na prostokąt i wycinamy trójkąty. Jeśli chcemy mniejsze rogaliki to placek przekrawamy na pół i wykrawamy trójkąty. Kładziemy nadzienie na szerszej części i zwijamy. Pieczemy w 200 C ok 10-15 min do zarumienienia.
Komentarze
Prześlij komentarz