Zdrowe i słodkie ciasto z mąki orkiszowej. Nie musisz się wyrzekać ciast i słodkości jeśli chcesz utrzymać piękną figurę, wystarczy że będziesz jeść zdrowo i w sposób niskokaloryczny a uwierz mi nie musisz się obawiać że przytyjesz. Ciasto jest delikatne i miękkie z nutką owoców. Ja wykorzystałam brzoskwinię jako owoc i dodatek do ciasta, ale możesz dodać również maliny, borówki czy wiśnie i tez będzie pysznie. Zapraszam Cię po przepis i zachęcam do wypróbowania.
Ciasto orkiszowe z brzoskwiniami
Składniki:
- 350 g mąki orkiszowej
- 1/2 puszki brzoskwiń
- 250 ml maślanki w temp. pokojowej
- 5 łyżek ksylitolu
- 45 ml oleju
- 2 jaja w temp pokojowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ekstrakt waniliowy
- płatki migdałowe na wierzch
Komentarze
Prześlij komentarz