Pyszny bananowiec, mega kremowy i delikatny. Od zawsze lubiłam to ciasto, ale kojarzyło mi się z masłem i dużą ilością kalorii, więc postanowiłam je odchudzić.
I cóż mogę Wam powiedzieć, wersja fit dla mnie smakuje jeszcze bardziej niż "oryginalny bananowiec".
Bananowiec Fit
Składniki:
I cóż mogę Wam powiedzieć, wersja fit dla mnie smakuje jeszcze bardziej niż "oryginalny bananowiec".
Bananowiec Fit
Składniki:
- 4 dojrzałe banany
- 250 g mascarpone
- 6 czubatych łyżeczek mleka w proszku
- 1 galaretka cytrynowa (rozpuszczona w 1 szkl gorącej wody)
Wierzch ciasta:
- 1 galaretka agrestowa (rozpuszczona w 400 ml gorącej wody)
- 3 jabłka
Dodatkowo:
- Biszkopty lub herbatniki (można pominąć )
Banany pokroić w plastry, dodać resztę składników oprócz galaretki i zblendować. Lekko tężejącą galaretkę dodać na koniec do masy, wymieszać i wylać do tortownicy o średnicy 18 cm. Następnie ułożyć biszkopty i wstawić do lodówki do całkowitego ścięcia.
Jabłka obrać i pokroić na drobną kostkę, wyłożyć na wierzch ciasta i na to wylać lekko tężejącą galaretkę. Gotowe 😉
Jest szybkie i smaczne ❤️
Komentarze
Prześlij komentarz