Brownie czekoladowe z czerwonej fasoli z polewą w wersji fit
Ciasto dla miłośników czekolady :) jest słodkie, ale w wersji fit bez cukru i mąki. Przedstawiam Wam łatwy i szybki sposób na przygotowanie pysznego ciasta czekoladowego w wersji fasolowej. Robiłam je juz wielokrotnie i za każdym razem pyszne :) Koniecznie musicie wypróbować!
Brownie z czerwonej fasoli
Składniki:
(na małą keksówkę, jeśli zrobisz w większej ciasto będzie niższe tak jak u mnie, ale to w niczym nie przeszkadza, liczy się smak )
- puszka czerwonej fasoli ( ok. 240g)
- 1 dojrzały banan
- 1,5 łyżki kakao
- 2 jajka
- 1,5 łyżki oleju kokosowego
- 2-3 łyżki ksylitolu lub erytrolu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Fasolę bardzo dokładnie opłukać na sitku pod bieżącą wodą co najmniej przez 40 sek, wrzucić do miska razem z reszta składników i blendować dokładnie przez ok 5 min. Przełożyć do keksówki i piec 45-50 min w 180 stopniach (góra-dół).
Polewa:
- 1,5 łyżki wody
- 1,5 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka miodu
Wszystkie składniki podgrzać i na wystudzone ciasto polać. (Można też posypać orzechami lub wiórkami kokosowymi wedle uznania)
Smacznego!
Ciasto dla miłośników czekolady :) jest słodkie, ale w wersji fit bez cukru i mąki. Przedstawiam Wam łatwy i szybki sposób na przygotowanie pysznego ciasta czekoladowego w wersji fasolowej. Robiłam je juz wielokrotnie i za każdym razem pyszne :) Koniecznie musicie wypróbować!
Brownie z czerwonej fasoli
Składniki:
(na małą keksówkę, jeśli zrobisz w większej ciasto będzie niższe tak jak u mnie, ale to w niczym nie przeszkadza, liczy się smak )
- puszka czerwonej fasoli ( ok. 240g)
- 1 dojrzały banan
- 1,5 łyżki kakao
- 2 jajka
- 1,5 łyżki oleju kokosowego
- 2-3 łyżki ksylitolu lub erytrolu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Fasolę bardzo dokładnie opłukać na sitku pod bieżącą wodą co najmniej przez 40 sek, wrzucić do miska razem z reszta składników i blendować dokładnie przez ok 5 min. Przełożyć do keksówki i piec 45-50 min w 180 stopniach (góra-dół).
Polewa:
- 1,5 łyżki wody
- 1,5 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka miodu
Wszystkie składniki podgrzać i na wystudzone ciasto polać. (Można też posypać orzechami lub wiórkami kokosowymi wedle uznania)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz